torsdag 28 maj 2009

att göra eller inte göra...

....en bananchokladkaka idag... det är frågan jag just nu funderar på..
Till kakans fördel så ligger det 4 övermogna bananer i fruktkorgen och en förpackning mörk blockchoklad i kylen...
Till kakans nackdel så .... hm... finns nog bara min trötthet...
Verkar banne mig som att det kommer bli en kaka idag trots allt. Gudas så gott. Vet ni hur gott det är med en lummen bit bananchokladkaka och en klick grädde eller lite vaniljglass?? DÖÖÖDS GOTTT!!!

Här kommer receptet på denna underbara dödssynd!!

*75g smör
*2½ dl socker
*2 msk mjölk
*1/4 tsk salt
*1 tsk vaniljsocker
*2 ägg
*2 Mogna bananer
*100 g mörk blockchoklad
*1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver)
*2½ dl vetemjöl

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall.
Den kan även avnjutas lite ljummen med en klick vanliglass om man inte orkar vänta!!

LYCKA TILL & NJUT!!!!!

Inga kommentarer: